Romanii au cheltuit 10 milioane euro pe piscine in 2008

Joi, 30 Aprilie 2009

Piata constructiilor de piscine s-a situat in 2008 in jurul valorii de 10 milioane euro, iar anul acesta ar putea inregistra o scadere de aproximativ 20%, a declarat pentru BizCity directorul general al companiei Reve, Bogdan Precup.

In pofida mediului economic slabit din ultima perioada, firmele constructoare de piscine, fie ele publice sau private, nu se arata ingrijorate cand vine vorba de numarul de comenzi estimate pentru anul in curs.

"Interesul in astfel de investii este mare, mai ales in domeniul piscinelor de uz public. Intotdeauna o piscina deosebita creste foarte mult valoarea unei case sau unui club, iar parcurile acvatice, chiar si cele de mici dimensiuni cu una sau doua piscine, sunt o afacere sigura ce nu vor duce niciodata lipsa de clienti", afirma reprezentantul companiei Aqua Deluxe, Daniel Lipioasa.

In ceea ce priveste pretul unei astfel de constructii, cei interesati au la dispozitie mai multe variante, in functie de tipul de piscina dorit. Astfel, pentru o piscina supraterana, a carui principal avantaj este durata foarte de scurta de montare, de aproximativ doua zile, costul se situeaza intre 1.000 euro si 15.000 euro. In schimb, in cazul piscinelor ingropate, recomandate de specialisti, pretul incepe de la aproximativ 8.000 euro si poate depasi 100.000 euro, diferenta fiind facuta de optiunile alese.

"O piscina modulara ingropata si finisata cu liner este gata in aproximativ 3 saptamani, in timp ce o piscina din beton placata cu mozaic sau ceramica se executa in luni de zile. Factorii care influenteaza termenul final sunt lucrarile la sol, executia cuvei din beton, uscarea betonului, pregatirea lui pentru lucrari suplimentare, proba de apa, aplicarea finisajului, reglajele. In majoritatea cazurilor apar lucrari ascunse, fronturi de lucru nepredate etc", spune Bogdan Precup.

De asemenea, costul total al lucrarii este determinat si de alti factori, cel putin la fel de importanti ca si constructia in sine, respectiv asigurarea calitatii apei si a protectiei impotriva afectiunilor transmisibile in acest mediu, atat in cazul piscinelor personale, dar mai ales in cazul piscinelor publice.

"Solutiile sunt diverse. Incepand de la clasica instalatie de dozare clor si ph, continuand cu tratarea apei prin oxigen activ, electroliza sarii, tratarea apei prin ioni de argint si de cupru si ajungand la tehnologii noi in materii de combatere si distrugere a microbilor si anume lampa cu UV.  Aceasta este singura posibilitate de a ucide virusii din apa care, in cazul piscinelor publice, sunt transmisibili (Salmonella, bacilul disenteric, virusul holerei, Poliomelita, Legionella) si de a reduce consumul de clor, declara Bogdan Precup.

In ceea ce priveste preferintele clientilor, acestea au evoluat de-a lungul timpului atat in ceea ce priveste design-ul, cat si in alegerea tehnologiilor folosite pentru tratarea apei, romanii manifestand un interes crescut pentru lucrarile de calitate.

"In materie de design gusturile s-au schimbat, daca acum 10 ani majoritatea clientilor se indreptau catre forme de piscine cu multe curbe, in ultimii ani se vede o indreptare a preferintelor catre formele drepte, cu muchii clare. De asemenea, dotarile piscinelor s-au diversificat. Tot mai multi cumparatori de piscine vor dotari cat mai complexe care sa mareasca comfortul si usurinta in utilizare. Echipamente optionale ca tratarea automata a apei, robot automat de curatare a apei, incalzirea apei, diverse atractii acvatice sunt din ce in ce mai cerute", spune Daniel Lipioasca.

Firmele constructoare de piscine ofera clientilor posibilitatea efectuarii platii in mai multe etape, in functie de stadiul lucrarii. De asemenea, garantia pentru aceste produse variaza intre 5 si 30 de ani, in timp ce pentru structurile de polimer se poate acorda garantie pe viata.

Compania Reve ofera o gama variata de produse la cheie, printre care se numara piscine modulare, piscine din beton, echipari de piscine, piscine private, piscine publice, saune modulare si lambrisate, bai de aburi, spa-uri private sau publice, materiile prime fiind importate din tari precum Spania, Germania, Franta, Statele Unite ale Americii si Cehia.

Compania ofera servicii de consultanta tehnica, proiectare, import de produse, livrare, montaj, punere in functiune, garantie si postgarantie.

AquaDeLuxe este o societate romaneasca care ofera servicii de constructie piscine, private sau publice, de otel galvanizat sau de beton, finisate cu liner, mozaic vitrificat sau placi ceramice, saune lambrisate, uscate sau cu aburi, si spa-uri, in parteneriat cu producatori europeni de talie mondiala, alaturi de solutii complete de consultanta, proiectare, constructie si instalare, service si garantie.

Spune-ti parerea

Regenerare cod
Copyright © 2001-2020, iMedia Plus Group. Toate drepturile rezervate. Contact | Termeni si conditii