Konica Minolta PKG-675i – noul sistem de tipar pentru carton ondulat

Joi, 11 Februarie 2021, Sursa: Club IT&C

O nouă oportunitate de dezvoltare pentru furnizorii de tipar: producția de ambalaje din carton ondulat în tiraje scurte, cu posibilități de personalizare.

Konica Minolta lansează astăzi, la nivel european, un nou sistem de tipar digital cu jet de cerneală pe bază de apă pentru carton ondulat. PKG-675i permite furnizorilor de tipar și proprietarilor de mărci să beneficieze de o nouă soluție mai ușor de folosit pentru producția de ambalaje la cerere, în tiraje mici, potrivită cu tendința pieței care se îndreaptă către personalizarea cutiilor din carton ondulat.

PKG-675i este un dispozitiv de tipar cu jet de cerneală de înaltă calitate, pe bază de apă, care poate printa, economic și rapid, plăci din carton ondulat și cutii pliabile.

Echipamentul este destinat producției de cutii în tiraje mici, personalizate sau tăiate după matrițe. Printre aplicațiile ce pot fi realizate cu ajutorul PKG-657i se numără ambalaje pentru alimente sau produse de îngrijire personală și casnică, unde cutia este destinată protecției, promovării și livrării produsului.

Conform cercetărilor efectuate de Smithers, pandemia a accelerat cererea de ambalaje pentru comerțul electronic cu doi până la trei ani, comparativ cu previziunile pre COVID-19. Piața globală a ambalajelor pentru comerțul electronic a valorat mai mult de 49 de miliarde de dolari în 2020, iar Smithers afirmă că 80% din această valoare a fost generată de ambalajele din carton ondulat.

Edoardo Cotichini, Senior Manager Professional Print, Konica Minolta Business Solutions Europa: „Creșterea comerțului electronic este una dintre tendințele definitorii ale industriei ambalajelor în viitor. Acest lucru va avea un impact major asupra producătorilor din sectorul ambalajelor din carton ondulat. Va trebui ca aceștia să poată reacționa rapid și să dezvolte modele de ambalaje specifice comerțului electronic, care să rezolve provocările inerente ale modului de livrare prin curierat, mai degrabă decât cele ale comerțului cu amănuntul. Cererea pentru multiple versiuni și personalizarea ambalajelor este, de asemenea, în creștere. Realizarea rapidă a prototipurilor de înaltă calitate și a seriilor de ambalaje personalizate, în tiraje scurte, sunt cele mai potrivite joburi pentru sistemul de tipar digital cu jet de cerneală PKG-675i”.

Fabricat de MTEX NS – partener al Konica Minolta, PKG-657i este dotat cu cinci capete de printare Memjet® CMYK, care îi permit să atingă o lățime de imprimare de 1.067 mm. Echipamentul poate printa elemente grafice cu o rezoluție de până la 1.600 x 1.600 dpi. Cu o pregătire minimă pentru tipar, joburile la cerere pot fi produse la rezoluție înaltă și viteze de până la 18 metri pe minut. Sistemul vine echipat cu software-ul Caldera RIP și folosește cerneluri pe bază de apă aprobate de FDA pentru contactul indirect cu alimentele.

Elói Ferreira, președinte executiv și fondator al MTEX NS: „Colaborarea dintre Konica Minolta și MTEX NS va avea beneficii semnificative pentru clienți. În ultimul deceniu, MTEX NS și-a dezvoltat o reputație puternică de calitate și inovație, extinzându-și continuu ofertele de servicii și prezența globală în peste 40 de țări, aflate pe cele cinci continente. Tehnologia dezvoltată oferă o soluție perfectă pentru crearea rapidă a modelelor de ambalaje, contribuind la îmbunătățirea timpului de comercializare și la reducerea deșeurilor. ”

Articol preluat de pe Club IT&C

Spune-ti parerea

Regenerare cod
Copyright © 2001-2022, iMedia Plus Group. Toate drepturile rezervate. Contact | Termeni si conditii