Colaborare tehnologica in domeniul fermelor solare

Marti, 31 Mai 2011, Sursa: Club IT&C

Schneider Electric şi Soitec au semnat un acord de colaborare tehnologică în domeniul fermelor solare de randament înalt.

Expertiza tehnologică şi industrială a companiei Soitec în domeniul semi-conductoarelor deschide calea unei revoluţii tehnologice majore în producţia de energie solară fotovoltaică cu concentrare înaltă. Schneider Electric dispune de competenţă unică în gestionarea randamentelor sistemelor solare şi în conectarea lor la reţelele electrice. Prin combinarea acestor două tipuri de expertize, Soitec şi Schneider Electric înzestrează industria franceză cu o bază tehnologică solidă şi performantă de prim rang mondial de dezvoltare a energiei regenerabile pentru a răspunde necesităţilor energetice ale planetei. Cei doi parteneri vor propune împreună soluţii tehnologice destinate centralelor solare de înaltă performanţă pentru zonele foarte însorite, combinând tehnologia CPV Concentrix a Soitec şi soluţiile integrate EcoStruxureTM ale Schneider Electric.

Expertiza Schneider Electric, recunoscută de toţi actorii din acest sector, în realizarea de centrale solare în numeroase ţări şi recenta confirmare a competitivităţii internaţionale a tehnologiei CPV a Soitec pe piaţa americană, demonstrează valoarea unei iniţiative coordonate pentru dezvoltarea unei baze industriale inovatoare. Astfel, partenerii îşi propun să dezvolte un proiect de ferme solare în Franţa, o dovadă veritabilă a pertinenţei tehnologice a acestei colaborari. Această dovadă ar permite, de asemenea, stabilirea unor colaborări tehnologice în ţările ce dispun de o expunere mare la lumina solară, această abordare inovatoare putând să constituie un element strategic al dezvoltării potenţialului lor energetic, în special în cadrul Planului Solar Mediteranean.

Laurent Bataille, Director Energie Regenerabilă, Schneider Electric, a declarat: „ Schneider Electric contribuie la dezvoltarea unei tehnologii solare inovatoare şi competitive, demonstrând astfel competenţa noastră unică în domeniul accesului la energii regenerabile. Expertiza noastră internaţională în domeniul sistemelor inteligente de gestionare a energiei pentru centrale solare combinată cu sistemele CPV inovatoare ale Soitec ne vor permite să răspundem necesităţilor de energie în creştere ale ţărilor ce dispun de o expunere mare la lumina solară într-o manieră eficace şi durabilă.”

André-Jacques Auberton-Hervé, Preşedinte Soitec, a declarat: „Compania Soitec contribuie la dezvoltarea unei tehnologii franceze de referinţă internaţională. În calitate de lider al tehnologiei CPV, Soitec se alătură Schneider Electric pentru a dezvolta o ofertă durabilă pentru producţia industrială de energie solara regenerabila.”

Articol preluat de pe Club IT&C

Spune-ti parerea

Regenerare cod
Copyright © 2001-2024, iMedia Plus Group. Toate drepturile rezervate. Contact | Termeni si conditii