Chinezii si rusii, interesati de actiunile Transelectrica

Luni, 4 Aprilie 2011

Autoritatile din Romania analizeaza posibilitatea de a vinde direct catre investitori o participatie de 15% si nu de a lista actiunile la bursa, ca alta data. Pentru cumpararea acestor actiuni sunt interesate companii din Rusia si China.

Compania energetica chineza State Grid Corporation a trimis, la mijlocul lunii ianuarie, o delegatie in vizita Romania pentru a cauta oportunitati de investitii.

Chinezii s-au intalnit atunci cu conducerea Transelectrica, dar si cu secretarul de stat din Ministerul Economiei Claudiu Stafie, intalnire la care a participat si ambasadorul Chinei, conform Adevarul.

Mai mult, la randul lor, rusii au transmis semnale cum ca ar fi interesati de Transelectrica chiar prin ambasada Rusiei.

"E prematur sa spunem acum prin ce metoda se va face vanzarea. Avem mai multe variante la dispozitie. Putem merge in continuare pe listarea la bursa a celor 15% din Transelectrica sau poate fi o tranzactie extrabursiera. O decizie va fi luata la sugestia consultantului.

Trebuie sa ne hotaram ce vrem: sa avem mai multi actionari mai mici sau mai putini actionari, dar puternici", au afirmat surse ale Oficiului Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI).

Spune-ti parerea

Regenerare cod
Copyright © 2001-2022, iMedia Plus Group. Toate drepturile rezervate. Contact | Termeni si conditii