Cauta:
in

ProEgal

Categorii: Gradinite
Adresa: Oradea, Oradea
Telefon: 0740-171585
Web: http://www.proegal.ro

Descriere

Asociaţia Pro Egal este o asociaţie non-profit, apolitică şi non-guvernamentală înfiinţată în anul 2009 care , doreşte să fie alături de voi în cele mai minunate momente ale vieţii, făcându-vă cunoscute drepturile de care puteţi beneficia la locul de muncă şi oferindu-vă sfaturi utile despre ceea ce presupune „meseria” de părinte.

Complexitatea legislaţiei, limbajul juridic specific şi slaba promovare creează de multe ori situaţii în care viitorii părinţi nu beneficiază de drepturile conferite prin lege (atât pentru ei cât şi pentru copilul lor), existând chiar situaţii numeroase în care se înregistrează abuzuri din partea angajatorilor.

Necunoaşterea drepturilor şi a paşilor ce trebuie urmaţi pentru obţinerea acestora (informarea angajatorului în scris asupra sarcinii de exemplu), dar şi teama pentru pierderea locului de muncă face ca multe mămici (sau viitoare mămici) să trateze acest subiect drept unul „tabu” mai ales la locul de muncă.

De asemenea, venirea pe lume a unui copil este un moment extrem de important în viața noastră, un moment plin de dragoste şi bucurie. Abilităţile de părinte nu sunt ceva înnăscut ci ele se învaţă, însă fiecare dintre noi am dobândit câteva cunoștințe de bază din felul în care am fost noi îngrijiți şi crescuți în perioada copilăriei. A avea un copil iți oferă ocazia de a te gândi ce anume te-a făcut să devii persoana de azi şi ce fel de părinte vrei să fi tu pentru copilul tău.

Chiar dacă vor exista momente în care vei avea impresia că nu știi ce să faci, nu te speria. Meseria de părinte se învaţă pas cu pas, cu timpul, fiind un proces permanent în continuă schimbare, noi părinţii fiind cei dintâi şi cei mai importanți educatori pentru copiii noștri punând bazele personalității şi dezvoltării lor.

Cel mai important lucru, pe lângă dragostea pe care o oferi copilului tău este să înțelegi că fiecare copil este unic, având identitatea sa proprie şi să te documentezi tot timpul cu privire la ce înseamnă să fi părinte.

Noi suntem aici alaturi de tine si iti asigurăm informaţii utile, într-o formă uşor accesibilă astfel ca tu să fii informat/ă cu privire la drepturile tale şi să poţi beneficia de ele conform legii.

Spune-ti parerea

Regenerare cod
Copyright © 2001-2024, iMedia Plus Group. Toate drepturile rezervate. Contact | Termeni si conditii