Cauta:
in

Institutul Cultural Roman

Categorii: Sali de spectacol
Adresa: Aleea Alexandru, nr. 38, Bucuresti, Dorobanti, Sector 1
Telefon: 031 71 00 627/ 031 71 00 606
Fax: 031 71 00 607
Web: http://www.icr.ro/bucuresti/

Descriere

Misiunea Institutului Cultural Roman este promovarea culturii si civilizatiei nationale in tara si in afara ei. Cresterea vizibilitatii valorilor culturale romanesti in lume constituie scopul principal al activitatilor desfasurate de ICR.

Cadru legal

Infiintat in baza Legii 356/2003, prin reorganizarea Fundatiei Culturale Romane si a Editurii Fundatiei Culturale Romane. Institutul Cultural Roman se afla sub autoritatea presedintelui Romaniei, care este presedinte de onoare al ICR. Conducerea Institutului este asigurata de un consiliu de conducere, un comitet director si de presedinte. Institutul este finantat din venituri proprii si din subventii de la bugetul de stat, precum si din donatii si sponsorizari.
Activitatea externa a Institutului se desfasoara in principal prin institutele culturale romanesti din strainatate.

Strategie

Activitatea Institutului Cultural Roman este inteleasa ca o modalitate complementara de atingere a obiectivelor strategice ale Romaniei, alaturi de initiativele externe de factura politica si economica. Strategia ICR pentru perioada 2005 – 2008 plaseaza, ca principiu de functionare a Institutului, proiectul. Propunerile, prezentate in cadrul unor concursuri publice, sunt evaluate de catre comisii independente, alcatuite din personalitati recunoscute pentru fiecare domeniu in parte. O directie prioritara de actiune a ICR priveste comunitatile din tarile vecine in care limba romana este vorbita ca limba materna.

Spune-ti parerea

Regenerare cod
Copyright © 2001-2020, iMedia Plus Group. Toate drepturile rezervate. Contact | Termeni si conditii