Cauta:
in

Godot Cafe Teatru

Categorii: Teatre, Cafenele
Adresa: STRADA BLĂNARI, NR.14, BUCUREŞTI, SECTOR 3, Bucuresti, Universitate, Centrul vechi, Centru, Sector 3
Telefon: 021.316.16.82, 0721.841.825
Web: http://www.godotcafeteatru.ro

Descriere

Godot Cafe-Teatru - Concept original

Atmosferă interbelică, o scenă, un pian. Oameni aşezaţi la mese, aşteptând... un spectacol, o cântare, expoziţii, întâlniri, discuţii. Godot îţi face cu ochiul.

Unul dintre puţinele spaţii din oraş dedicate exclusiv evenimentelor culturale independente, Godot prezintă în fiecare seară pe scena sa artişti tineri: se joacă piese de teatru contemporan, au loc concerte, spectacole de improvizație, proiecţii de film, expoziţii de fotografie sau lansări de carte.

Conceput după un model aplicat cu succes în străinătate, Godot a devenit un favorit al publicului prin atmosfera caldă și prietenoasă, de cafenea interbelică, și prin producțiile din ce în ce mai ambițioase care au demonstrat că teatrul ”de cafenea” nu este unul facil și lipsit de pretenții artistice și că îmbinarea între calitate și confort satisface gusturile unei game diverse de spectatori. Producțiilor proprii li s-au alăturat treptat un număr impresionant de spectacole găzduite, Godot Cafe-Teatru oferind oricărui artist șansa de a se exprima și devenind, astfel, un punct de întâlnire între conceptul de spațiu independent și cel de teatru de repertoriu.

Spaţiul de pe Blănari nr. 14 a fost gazda unui număr impresionant de artişti care au susţinut spectacole cu sala plină. Dintre ei, nume consacrate precum Vlad Ivanov, Dorina Chiriac, Marius Manole, Rodica Mandache, Mihai Călin, Anca Sigartău, Lia Bugnar, Ada Milea, Florin Piersic Jr, Vlad Zamfirescu, Andi Vasluianu sau Maia Morgenstern; au concertat nume importante ca Zdob şi Zdub, Otros Aires, A.G. Weinberger, Amaro Del, Shukar Collective, Şuie Paparude,The Amsterdams, Nightlosers - Hanno Hoefer, Luiza Zan, Dan Byron, Ozana Barabancea, Irina Sârbu şi Marius Mihalache, Teodora Enache.

Dar Godot nu înseamnă doar teatru şi evenimente culturale. Atmosfera interbelică a cafenelei îmbie clienţii cu un meniu variat de băuturi pe bază de cafea, răcoritoare şi băuturi alcoolice, precum şi mâncăruri deosebite şi meniuri speciale pentru cele mai variate gusturi. Echipa Godot invită clienţii să îşi înceapă ziua alături de ei cu un English Breakfast, să continue cu un prânz relaxant sau o întâlnire de afaceri la un file de somon cu sos de portocale şi un Mil Hojas delicios, o salată asortată sau chiar un bratwurst bavarez, iar după-masa să asculte muzică live la pian savurând o lasagna sau o salată de fructe lejeră. În plus, în aceeaşi notă inedită specifică spaţiului, clienţii care păşesc pragul Godot în timpul zilei pot servi o cafea şi o mâncare bună în timp ce asistă la repetiţiile pentru viitoarele producţii ale cafe-teatrului.

GODOT SUB-SCENĂ

Din dorința de a prezenta publicului o plajă cât mai variată de spectacole și evenimente, în februarie 2013 Godot a deschis porțile spațiului SubScenă - prima sală studio a unui teatru independent din București. Gândită ca o extensie a conceptului de ”cafe-teatru” - spectacole de calitate într-o atmosferă intimă și relaxată - sala Godot SubScenă își propune să devină casa evenimentelor underground. Creat de către tineri, pentru tineri, cu o capacitate de 56 de locuri așezate în prelungirea scenei, cu un bar decorat în același stil interbelic, fratele mai mic al Godot Cafe-Teatru va promova atât spectacole de calitate cu actori consacrați, cât și producții studențești de excepție, oferind tinerilor actori ocazia de a se desfășura pe oscenă profesionistă.

Spune-ti parerea

Regenerare cod
Copyright © 2001-2020, iMedia Plus Group. Toate drepturile rezervate. Contact | Termeni si conditii