Cauta:
in

Casa cu Cerb

Categorii: Restaurante romanesti, Pensiuni
Adresa: str. Scolii nr.1, Sighisoara, Sighisoara
Telefon: +40 0265 774625
Fax: +40 0265 777349
Web: http://www.casacucerb.ro/

Descriere

Sighisoara este printre putinele orase-cetate locuite din Europa si singurul conservat in cea mai mare parte dar si locuit din Romania.
Cea mai veche mentionare oficiala provine din anul 1280, cand Sighisoara apare sub denumirea de "Castrum Sex", în 1298 denumirea oraşului devenea "Schespurch".
Se presupune că la începutul secolului al XIII-lea aşezarea avea o mică fortificaţie pe platoul superior al Dealului Cetăţii, distrusă de invazia mongolă din anii 1241-1242. Urmarea acestui eveniment a fost ridicarea cetăţii de apărare din deal care apare sub numele de "Castrum Sex".
În jurul anului 1350 s-a început construcţia centurii de fortificaţii. În secolul al XV-lea pericolul turcesc determină fortificarea zidului şi construirea turnurilor de apărare, care înconjoară întregul Deal al Cetăţii. Tot în secolul al XV-lea odată cu raspândirea armelor de foc, zidul a fost înalţat. În secolul XVI si XVII, zidurile centurii de fortificaţie au fost din nou întărite, supraînălţate pâna la 14-15 metri. Centura de fortificaţie se păstrează aproape în întregime împreună cu 9 turnuri, care au rezistat trecerii timpului.
Arhitectural Sighişoara devine o îmbinare de elemente gotice, renascentiste, baroce dar principalul punct de atracţie al centrului istoric, este cu sigurană Turnul cu Ceas.
Datorită arhitecturii sale remarcabile oraţul a fost supranumit încă de la sfârşitul secolului al XIX-lea "Perla Transilvaniei".

Spune-ti parerea

Regenerare cod
Copyright © 2001-2020, iMedia Plus Group. Toate drepturile rezervate. Contact | Termeni si conditii