CAMLIVE PRO UC3022 – Mixer si echipament de captura video pentru creatorii de continut media

Miercuri, 2 Decembrie 2020, Sursa: Club IT&C

ATEN International a anunțat disponibilitatea pe piață a dispozitivului de captură duală cu mixer integrat – CAMLIVE PRO UC3022 – proiectat pentru transmisii live de evenimente, video-conferințe sau producții video.

Evoluția deosebit de rapidă a Internetului, precum și efectele pandemiei au determinat mutarea unor activități în mediul online, stimulând totodată și apariția unor noi domenii de activitate, punându-le la dispoziția creatorilor de conținut independenți cadrul optim în care să își prezinte creațiile. Difuzarea unor concerte online, participarea la ședințe de la distanță, vizionarea de evenimente transmise live sau obținerea de informații și păreri despre produse și soluții au devenit firești pentru utilizatorii de Internet din prezent. În toate aceste cazuri, nivelul de calitate vizuală este condiționat de tehnică complexă și aparatură profesională, ce necesită timp prețios și cunoștințe avansate pentru configurare și operare, ajungându-se chiar în situația paradoxală în care calitatea conținutului în sine să fie trecută în plan secund. Pentru evitarea unei astfel de situații, ATEN a creat alternativa CAMLIVE PRO UC3022 – un echipament versatil, ce permite capturarea simultană a două surse de semnal video 4K, editarea, combinarea și transmiterea lor în timp real la rezoluție 1080p cu 60FPS.

”Deși încorporează tehnologii complexe, ATEN CAMLIVE PRO UC3022 este un echipament deosebit de ușor de instalat, configurat și folosit, fiind conceput ca un studio portabil care nu necesită mai multe persoane pentru a fi operat. Cu ajutorul acestui echipament atât profesioniștii, care își doresc să transmită live concerte, piese de teatru sau alte evenimente, inclusiv slujbele religioase, cât și producătorii de conținut digital pot beneficia de o tehnologie intuitivă, prietenoasă și versatilă care aduce multiple beneficii transmisiilor live”, a declarat Bogdan Mihalcea, Country Manager ATEN România.

CAMLIVE PRO UC3022 este prevăzut cu 2 intrări HDMI cu suport 4K, intrări audio RCA și XLR pentru microfoane profesionale, ieșire PGM cu suport 2160p30 și port USB 3.2 Gen1 Tip-B pentru conectarea la PC. Configurarea transmisiei, de la schimbarea între cele 2 camere sau afișarea lor simultană într-o singură imagine, până la alegerea fundalului, ajustarea separată a nivelurilor audio și reglajele cromatice se efectuează integral cu ajutorul unui telefon mobil sau a unei tablete cu Bluetooth, folosind aplicația OnAir Lite pentru Android sau iOS. Aceasta oferă nu mai puțin de 8 moduri de afișare, plus posibilitatea de editare manuală, dar și opțiunea de a comuta în mod manual sau automat între cele 2 camere, astfel încât vorbitorul să se afle tot timpul în prim-plan. În ciuda tuturor acestor capabilități, modelul cântărește numai 0.68kg și măsoară 13.00 x 15.18 x 4.25 cm.

Datorită flexibilității pe care o asigură prin multitudinea de opțiuni puse la dispoziție, ușurinței în utilizare și calității asigurate, ATEN CAMLIVE PRO UC3022 este un echipament potrivit pentru o varietate largă de aplicații, precum video-conferințe, review-uri video, transmisii live de evenimente, competiții sportive sau concerte și multe altele. De asemenea, poate rezolva o serie din problemele cu care se confruntă societatea în această perioadă, de exemplu prin transmiterea evenimentelor culturale sau mutarea evenimentelor religioase în mediul online, precum și îmbunătățirea predării de la distanță sau hibride. Toate aceste calități au fost remarcate și de Sound & Video Contractor, care i-au acordat distincția „2020 Future’s Best of Show InfoComm Special Edition Award”. În acest fel, ATEN CAMLIVE PRO UC3022 oferă garanția calității de studio, dar într-un format care permite utilizarea în orice împrejurări și de către orice categorie de utilizatori.

Pentru mai multe informații, vizitați: https://www.aten.com/global/en/products/usb-&-thunderbolt/content-creation/uc3022/

Articol preluat de pe Club IT&C

Spune-ti parerea

Regenerare cod
Copyright © 2001-2021, iMedia Plus Group. Toate drepturile rezervate. Contact | Termeni si conditii