Trei companii au depus oferte pentru Avioane Craiova

Marti, 20 Mai 2008

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a anuntat marti ca a inregistrat trei oferte pentru achizitionarea celor 741.339 actiuni, reprezentand 80,9778 % din capitalul social al Avioane Craiova, din partea italienilor de la Alenia Aeronautica, cehilor de la AERO Vodochody si a INAV Bucuresti.

Deschiderea documentelor de participare a avut loc in data de 20 mai 2008, ora 12:00, la sediul AVAS, in prezenta tuturor ofertantilor.

AVAS prelungise data de depunere a ofertelor de cumparare pana in 20 mai 2008, ora 10:00.

Decizia AVAS de prelungire a termenului de depunere a fost luata ca urmare a solicitarilor venite din partea unor investitori interesati de realizarea unui audit propriu in societate.

Perioada de acces la camera de date fusese prelungita pana in data de 19  mai 2008, inclusiv.

AVAS anuntase recent amanarea termenului limita de depunere a ofertelor de cumparare pentru Avioane Craiova pana in data de 9 mai.

Avioane Craiova nu este la prima incercare de privatizare, in septembrie 2006 AVAS neputand sa incheie procesul pentru ca singurul investitor care depusese oferta nu a ajuns la o intelegere cu statul.

Avioane Craiova a fost infiintata in 1972, avand ca principal domeniu de activitate constructia si reparatia de aeronave si nave. Compania este unicul producator de aeronave de tip militar din sistemul industriei aeronautice romanesti si al avionului de scoala si antrenament IAR 99 SOIM, destinat Fortelor Armate Romane.

Constructorul de aeronave a inregistrat anul trecut pierderi de 7 milioane lei (1,96 milioane euro), afacerile companiei scazand cu 6,49 milioane euro, pana la 23,44 milioane euro.

Spune-ti parerea

Regenerare cod
Copyright © 2001-2022, iMedia Plus Group. Toate drepturile rezervate. Contact | Termeni si conditii