SAI Carpatica: active administrate de 13 mil. lei in 2008

Vineri, 11 Iulie 2008

Societatea de administrare a investitiilor (SAI) Carpatica Assett Management, apartinand grupului financiar Carpatica a anuntat vineri ca tinteste atingerea unui nivel de active administrate de 13 milioane lei in acest an si ca lanseaza doua fonduri de investitii.

"Lansarea concomitenta a doua fonduri de investitii vine in intampinarea unei categorii de investitori din tara si din strainatate care doresc diversificarea portofoliului lor", a declarat Florentina Alexandrina Neamtu, director general al societatii.

Fondul Carpatica Stock va investi preponderant in valori mobiliare emise pe piata reglementata din Romania. Instrumentul financiar se adreseaza in special investitorilor care se expun mai mult riscurilor din piata de capital, investind pana la 80% din active in actiuni.

Fondul Carpatica Global va investi atat pe piata monetara, maxim 60% in depozite bancare, cat si pe cea de capital, pana la 50% in actiuni. Vehiculul financiar se adreseaza investitorilor mai conservatori.

SAI Carpatica are un capital social de un million de lei,  iar structura actionariatului este compusa din Banca Comerciala Carpatica (80%) si Societatea de servicii de intermediere Financiara (SSIF) Carpatica Invest (20%).

Compania a primit avizul de functionare de la Comisia Nationala de Valori Mobiliare (CNVM) pe data de 13 februarie 2008, iar ING Bank Romania este banca depoziara pentru cele doua fonduri ale societatii.

Spune-ti parerea

Regenerare cod
Copyright © 2001-2018, iMedia Plus Group. Toate drepturile rezervate. Contact | Termeni si conditii