România are în continuare deficit de specialiști IT

Miercuri, 9 Octombrie 2019, Sursa: Club IT&C

România are printre cei mai mulți ingineri per capita și depășește țări precum SUA, India, China sau Rusia. Cu toate acestea, statisticile arată că ne lipsesc anual peste 15,400 de profesioniști IT.

Pentru a găsi o soluție, Codecool – prin intermediul Brainspotting – a discutat cu peste 45 de companii – lideri în domeniul IT și a efectuat un studiu care identifică principalele bariere și provocări cu care se întâlnesc companiile din segmentul IT când vine vorba de recrutarea de personal, dar și oportunitățile care se întrevăd. Printre companiile care au răspuns inițiativei Codecool se numără: eMag, Finastra, Luxoft, GoPro, Garmin, Playtika, Raiffeisen Bank, IBM România, DB Global Technology.

În continuarea inițiativei studiului, Codecool, start-up-ul de educație IT din Budapesta intrat în februarie 2019 pe piața din România, a început cursurile de programare în noul său sediu din București – cursurile sunt deschise tuturor celor care sunt interesați de programare sau vor să facă o reconversie profesională.

Cei care își doresc o carieră în IT sau o reconversie profesională se pot înscrie pe www.codecool.com/ro, achitarea cursurilor efectuându-se abia după ce cursanții se angajează în primul lor job de junior full-stack developer.

 

Articol preluat de pe Club IT&C

Pareri (1)

  • Alexandru / Sambata, 29 Februarie 2020, ora 10:09
    Este adevarat ca are nevoie de specialisti IT dar are nevoie de oameni capabili! Eu sunt in IT de 6 ani deja si acum tocmai m-am inscris la un curs de formare in coaching tinut de https://www.markantconsult.ro/ ,tine 6 luni si nu e tocmai ieftin! Si nu are legatura cu programarea, dar este nevoie si de alte abilitati ca sa fii cu adevarat bun intr-o echipa!

Spune-ti parerea

Regenerare cod
Copyright © 2001-2020, iMedia Plus Group. Toate drepturile rezervate. Contact | Termeni si conditii