Romania, cea mai premiata tara la Central Europe Cristal Awards

Luni, 17 Decembrie 2007

Romania a fost tara cu cele mai multe agentii de publicitate premiate la festivalul Central Europe Cristal Awards, care si-a anuntat castigatorii sambata, 15 decembrie, in Franta.

McCann Erickson, Saatchi&Saatchi, Leo Burnett au plecat acasa cu cate trei, doua si, respectiv, un trofeu Cristal. Ogilvy Romania a obtinut doua mentiuni speciale.

McCann Erickson a primit trei premii Cristal la categoria Film: unul la sectiunea Food/Beverage, pentru Campania Sprite, al doilea la sectiunea Public Awareness Messages, pentru campania de siguranta rutiera realizata pentru Politia Romana, si marele trofeu al categoriei Film - Film Grand Cristal - tot pentru campania Sprite. Agentia a fost premiata si in cadrul primei editii a festivalului, pentru campania Maggi, derulata pentru Nestle Romania.

Directorul de creatie al Saatchi&Saatchi Romania, Nick Hine (foto), a adus in tara doua trofee. Campania 1961 Boy/1961 Woman/1961 Man, creata pentru Procter&Gamble, a fost premiata cu un Cristal la categoria Outdoor, sectiunea Beaty/Hygiene-Health si cu un al doilea la categoria Press Cristal.

Leo Burnett&Target a obtinut un Film Cristal la sectiunea Servicii (altele decat cele financiare) pentru spotul Masajul, realizat pentru eJobs.

Ogilvy Romania a primit doua mentiuni speciale pentru campania al carei client a fost ONG-ul WW F Romania: unul la categoria Film, pentru spotul Vanatorul, iar cel de-al doilea la categoria Press Cristal, pentru printurile Lebada si Pelicanul.

Central Europe Cristal Awards, aflate la a doua editie, propun un concept de jurizare format din doua echipe: una de creativi, iar cealalta de clienti.

Juriul festivalului a fost prezidat anul acesta de catre Igor Lutz, presedinte si chief creative officer al BBDO Moscova. Juriul de creativi a fost format din Vladimir Constantin, joint creative director McCann Erickson Rusia, Robert Gacs, creative director Young &Rubicam Budapesta, Nick Hine, creative director Saatchi&Saatchi Romania, Edouard Moradpur, CEO si chief creative officer al Euro RSCG Moscova, Peter Tordal, director de creatie al Leo Burnett Budapesta, Robin Weeks, regional creative director pe Europa Centrala si de Est la Ogilvy Group si Lukasz Witkiewicz, director de creatie al Draftfcb+Ad Fabrika Polonia.

Spune-ti parerea

Regenerare cod
Copyright © 2001-2019, iMedia Plus Group. Toate drepturile rezervate. Contact | Termeni si conditii