Orange pune la punct ultimele detalii pentru preluarea UPC Romania

Joi, 10 Aprilie 2008

Orange Romania, divizia locala a France Telecom, este in faza finala de preluare a operatorului de Internet, telefonie fixa si televiziune prin cablu UPC Romania, divizie locala a grupului Liberty Global, conform surselor apropiate tranzactiei, citate de publicatia online DealWatch, serviciu de stiri specializat pe fuziuni si achizitii.

„S-a ajuns deja la un acord intre Orange si Liberty Global in privinta vanzarii UPC Romania", afirma o sursa londoneza.

Companiile au cazut de acord, iar in momentul de fata, conform sursei citate, se pun la punct aspectele legale si termenii juridici ai contractului de preluare.

„UPC se gandeste serios sa se retraga din Romania, pentru ca piata locala de servicii de televiziune prin cablu si satelit sufera din cauza unei concurente prea puternice si a serviciilor gratuite oferite de Romtelecom si RCS&RDS", afirma o alta sursa din industria telecomunicatiilor.

UPC Romania a pierdut in 2007 peste 117.000 de utilizatori de servicii video. Operatorul a incheiat anul trecut cu 1,337 milioane de clienti pe segmentul video (CATV, cablu digital si televiziune prin satelit), in scadere cu aproape 6% fata de 2006.

Compania a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 173,2 milioane euro, in crestere cu 16,2% fata de 2006

„Vom vedea un val de vanzari in sectorul telecom din Europa in acest an, pentru ca un numar ridicat de proprietari de fonduri de investitii au de suferit de pe urma crizei globale a creditelor", spune sursa.

Numarul clientilor CATV ai UPC Romania (1,18 milioane) a scazut cu 13%, in timp ce numarul abonatilor la cablu digital (37.400) a crescut cu 467%, iar cel al serviciilor de televiziune digitala (115.000) a inregistrat o crestere de 128%.

Operatorul local a fost achizitionat de UPC Holding BV in octombrie 2005 pentru suma de 338,2 milioane euro.

Liberty Global este activa, prin intermediul UPC Holding, in zece state Europene si in Chile. Compania a vandut UPC France fondului britanic de investitii Cinven in iulie 2006. In acel moment, UPC France era condusa de Jack Mikaloff, in prezent CEO la UPC Romania.

Principalul concurent al UPC Romania pe piata serviciilor de televiziune prin cablu, RCS & RDS, are aproximativ 1,2 milioane de clienti pe segmentul cablu TV.

Richard Moat, CEO al Orange Romania, declara pentru BizCity in noiembrie ca operatorul va lansa servicii quad-play (internet in banda larga, televiziune prin cablu, telefonie fixa si mobile) in prima jumatate a anului 2008 ca raspuns la ofertele competitorilor pe aceasta piata.

Orange Romania este cel mai mare operator de telecomunicatii mobile de pe piata locala, cu peste 10 milioane de clienti. Compania a obtinut anul trecut venituri de 1,23 miliarde euro, in crestere cu 24% fata de anul precedent.

Spune-ti parerea

Regenerare cod
Copyright © 2001-2018, iMedia Plus Group. Toate drepturile rezervate. Contact | Termeni si conditii