În anul 2023, pregătirea pentru o inspecție fiscală constă în identificarea și monitorizarea riscurilor din timp

Joi, 24 Noiembrie 2022, Sursa: Club IT&C

În cursul acestui an, ANAF a publicat un comunicat în care a anunțat că sunt în derulare 555 de acțiuni de inspecție fiscală și control inopinat la marii contribuabili, dintre acestea, 128 desfășurându-se la contribuabilii care înregistrează pierderi recurente.

Pentru anul 2023, contribuabilii trebuie să se pregătească din timp pentru astfel de controale, așadar, experții Mazars au pregătit un material informativ, care are următoarele concluzii:

• Companiile care pot face obiectul unei inspecții fiscale sunt cele care înregistrează o profitabilitate mai mică decât media profitabilității companiilor cu același cod CAEN sau companiile care înregistrează pierderi operaționale în perioade consecutive.
• Recent, ANAF a aprobat subcriteriile de risc, dezvoltate din cele patru criterii generale stabilite în Codul de procedură fiscală.
• Termenul pentru punerea la dispoziţie a dosarului preţurilor de transfer este de maximum 10 zile calendaristice de la data solicitării.
• În urma inspecțiilor fiscale, între 45% – 60% din valoarea sumelor incluse în deciziile de impunere, sunt respinse sau desființate ulterior.

Articol preluat de pe Club IT&C

Spune-ti parerea

Regenerare cod
Copyright © 2001-2023, iMedia Plus Group. Toate drepturile rezervate. Contact | Termeni si conditii