Lucrarile la proiectul ParkLake au fost stopate

Luni, 15 Septembrie 2008

Prefectura capitalei a contestat in instanta Certificatul de Urbanism pentru terenul pe care Caelum Developments construieste proiectul imobiliar ParkLake, amplasat in apropierea parcului IOR-Titan, au anuntat luni dezvoltatorii irlandezi. 

Motivul invocat de autoritati este ca Planul Urbanistic Zonal ar fi fost expirat la momentul in care au fost eliberate Planul Urbanistic de Detaliu si Certificatul de Urbanism ce afecteaza terenul", spune dezvoltatorul imobiliar. 

Planul de detaliu  a fost emis de Consiliul Local al sectorului 3 al capitalei la data de 13 septembrie 2007.

"Faptul ca prefectul capitalei a declarat in mod public ca a asteptat pana in ultima zi (12 septembrie) sa atace aceste hotarari nu dovedeste altceva decat ca investitorii seriosi pot deveni tinta neintelegerilor dintre autoritati si, aparent, a diferentelor de interese politice", afirma oficialii irlandezi.

Potrivit irlandezilor, prefectul capitalei a declarat ca luase decizia cu mult timp ianinte, dar a preferat sa nu o divulge ca parte a propriei strategii de aparare. 

Planul urbanistic pentru aceasta zona ar fi permis construirea centrului comercial si a ansamblului rezidential ParkLake Plaza pe opt hectare de spatiu verde, in parcul IOR, respectiv pe amplasamentul bazei sportive Spartac, sustin oficialii Asociatiei „Salvati Bucurestiul".

Terenul aflat in prezent in proprietatea Caelum Development nu a facut niciodata parte din domeniul public, deci proiectul ParkLake Plaza nu se va construi in parcul IOR-Titan, ci in apropierea acestuia, spun irlandezii. 

„Terenul pe care l-am dobandit prin cumparare nu a fost amenajat ca baza sportiva de catre Clubul Sportiv Spartac si nu a fost inregistrat niciodata in evidentele Ministerului Tineretului si Sporturilor si nici in cele ale Agentiei Nationale pentru Sport, conform confirmarilor oficiale pe care le detinem de la autoritati. In prezent, terenul este viran, neafectat nici unei utilitati".

Prefectul Bucurestiului, Ion Tincu, a atacat in contencios administrativ a Planul Urbanistic de Detaliu, acesta fiind suspendat pana la pronuntarea sentintei de catre Tribunalul Bucuresti, la fel si autorizatia de constructie emisa in baza lui, astfel incat lucrarile de constructie a proiectului Caelum au fost oprite.

Potrivit Asociatiei „Salvati Bucurestiul", zece organizatii non-guvernamentale i-au solicitat prefectului Bucurestiului atacarea in contencios a planului urbanistic  inca din data de 13 august 2008.

Caelum Developments, impreuna cu firma spaniola Sonae Sierra, intentioneaza sa dezvolte in apropiere de parcul IOR, pana in aprilie 2011, un proiect imobiliar care va cuprinde spatii comerciale si rezidentiale, pentru care investitia necesara se ridica la 600 milioane euro.

Spune-ti parerea

Regenerare cod
Copyright © 2001-2022, iMedia Plus Group. Toate drepturile rezervate. Contact | Termeni si conditii