CSSPP a aprobat fuziunea fondurilor de pensii Eureko si Bancpost

Joi, 4 Iunie 2009

Fondurile de pensii private Eureko si Bancpost au primit aprobarea fuziunii din partea Consiliului Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP), urmand ca Eureko sa preia activele si participantii Bancpost, au anuntat joi reprezentantii grupului financiar olandez.

"Fuziunea va consolida pozitia Eureko pe piata pensiilor private si va contribui la dezvoltarea unei piete cu jucatori mai puternici," a declarat directorul general al Eureko Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Private, Besim Jawad.

In urma fuziunii, Eureko isi va consolida locul cinci pe care il detine pe piata fondurilor de pensii private, atingand un numar de 325.416 de participanti, in timp ce totalul activelor va ajunge la valoarea de 71,362 milioane lei, cifra ce pozitioneaza compania pe locul sase intre cele 13 firme prezente pe piata.

"Avand un numar mai mare de active aflate sub administrarea noastra, randamentul investitional al Eureko se va imbunatati, iar acest lucru va putea fi observat si de participantii nostri avand in vedere ca pensia lor va creste odata cu valoarea unitatii de fond," a declarat directorul de investitii al Eureko Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Private, Radu Craciun.

Dupa fuziunea cu Bancpost, Eureko va finaliza, pana la sfarsitul anului, si fuziunea cu fondul de pensii KD.

Divizia de pensii a grupului olandez Eureko numara 3.000 de angajati si detinea, inaintea fuziunii cu Bancpost, 53 miliarde euro in active administrative si 13 miliarde euro in imobiliare.

Spune-ti parerea

Regenerare cod
Copyright © 2001-2018, iMedia Plus Group. Toate drepturile rezervate. Contact | Termeni si conditii