ATEN CN9950 facilitează accesul sigur de la distanță la cel mai înalt nivel de calitate

Luni, 23 August 2021, Sursa: Club IT&C

Implementat la nivel hardware, accesul și controlul de la distanță pot fi deopotrivă sigure și intuitive, fără a face cel mai mic rabat de la calitate, într-o largă varietate de domenii, precum camere de control, servere, instituții guvernamentale sau studiouri de creație.

Într-o societate cu un stil de viață tot mai dinamic, tot mai preocupată de eficiență și mai interesată de mobilitate, soluțiile de acces și control de la distanță au devenit o necesitate în multe domenii de activitate. Tendința de migrare către lucru și colaborare de la distanță a fost identificată deja de o bună bucată de vreme, însă pandemia cu care ne confruntăm a accelerat întregul proces de adopție dincolo de cele mai optimiste estimări ale specialiștilor. Pe fondul restricțiilor, o multitudine de profesioniști au pierdut atât contactul fizic cu tehnica de calcul necesară desfășurării activității, cât și cu posibilitatea de a lucra în echipă, fiind nevoiți să se orienteze rapid, fără o planificare prealabilă și fără un studiu aprofundat al problemei, către diferite soluții de acces și control de la distanță.

Una dintre principalele probleme ale unor astfel de soluții software este reprezentată de limitările pe care le presupun acestea  în materie de calitate și performanță. Există, desigur, unele sectoare de activitate unde asta nu este neapărat un impediment, dar pentru altele, orice penalizare de performanță sau calitate este pur și simplu inacceptabilă. În această situație se găsesc, de exemplu, studiouri de producție, graficieni și alte domenii care au ca obiect de activitate creația de conținut audio-vizual. Pentru toate aceste cazuri, plus multe altele, ATEN a creat CN9950 – un switch KVM cu un singur port, care poate transmite semnal DisplayPort la rezoluție 4K printr-o rețea IP. Iar calitatea imaginii este menținută la cel mai ridicat nivel, datorită încorporării unui procesor grafic FPGA. Mai mult decât atât, până la 32 de utilizatori din maximumul de 64 suportat pot deține simultan controlul sistemului, ceea ce transformă CN9950 într-un accesoriu excepțional pentru îndeplinirea de la distanță a unor sarcini complexe, ce presupun lucrul în echipă.

O altă provocare cu care ne-am confruntat probabil cu toții de-a lungul ultimelor luni, o reprezintă legăturile la internet cu fluctuații de viteză sau chiar întreruperi. De cele mai multe ori, utilizatorii pot lua o pauză în astfel de situații, urmând să își reia activitatea odată ce dotarea tehnică funcționează din nou în parametri normali. În procesul de creație, astfel de pauze survenite în momente inoportune au însă de cele mai multe ori un impact negativ semnificativ. Pentru a le elimina, sau măcar a le reduce la minimum, ATEN CN9950 este echipat cu două interfețe LAN, ce pot fi configurate pentru redundanță, precum și cu două porturi de alimentare. Astfel, utilizatorii pot lucra fără întreruperi, iar procesul de creație beneficiază de fluiditatea de care are nevoie pentru producerea celor mai bune rezultate.

Nu trebuiesc neglijate, desigur, nici riscurile pe care și le asumă orice utilizator de soluții de control și acces de la distanță – acela al securizării insuficiente a datelor transmise, sau chiar riscul unor breșe de securitate. Astfel de riscuri sunt eliminate de ATEN CN9950, datorită protocoalelor de securitate implementate. Furnizând o conexiune directă, la nivel de BIOS, echipamentul nu necesită instalarea și configurarea de diverse aplicații software, eliminând în acest fel posibilitatea exploatării unor breșe de securitate ascunse. Pe lângă asta, este asigurată o separare a căii de acces de restul operațiilor în rețea, ceea ce face ca persoanele neautorizate să nu poată accesa sistemele de calcul.

Capabilitățile tehnice ale modelului ATEN CN9950 nu se limitează la cele enumerate, ci sunt completate de o serie de alte dotări, care, în funcție de scenariul de utilizare, se pot dovedi deosebit de valoroase. Printre acestea, se numără echiparea cu un port mini USB cu rol de consolă, care poate fi utilizat pentru a conecta un laptop la PC sau server, pentru a realiza operații uzuale de mentenanță, fără a avea la dispoziție un monitor, tastatură și mouse. Deosebit de utilă poate fi și funcția de monitorizare a alimentării, mai ales că sunt trimise notificări atunci când dispozitivele sunt oprite, cu posibilitatea de repornire de la distanță, prin intermediul releului încorporat. Iar pentru transmiterea de informări provenite de la dispozitive externe, CN9950 este prevăzut și cu o intrare digitală.

În concluzie, switch-ul KVM DisplayPort 4K prin IP pentru acces de la distanță – ATEN CN9950 – deține toate caracteristicile necesare pentru a îndeplini cerințele unora dintre cei mai pretențioși utilizatori – creatorii de conținut, dar și o serie de dotări tehnice care garantează flexibilitatea de care au nevoie sectoare de activitate mai sensibile, precum instituții guvernamentale, camere de control, camere de servere sau creatori de continut. El este caracterizat, mai presus de toate, de excelență vizuală și siguranță garantată a conexiunii, alături de ușurință în utilizare și configurare, datorită operării la nivel hardware. Mai multe detalii puteți afla de la experții ATEN sunând la: +4031-425-7746, precum și prin canalul de parteneri din România.

Articol preluat de pe Club IT&C

Spune-ti parerea

Regenerare cod
Copyright © 2001-2024, iMedia Plus Group. Toate drepturile rezervate. Contact | Termeni si conditii