Cauta:
in

Teatrul National Targu Mures

Categorii: Teatre
Adresa: Piata Teatrului nr. 1, Targu Mures
Telefon: 0040 265 264.848

Descriere

Situat in estul Depresiunii Transilvaniei, pe cursul mijlociu al Muresului, municipiul Targu-Mures este un important centru cultural si turistic. Viata artistica a orasului este animata de Teatrul National, Teatrul pentru Copii si Tineret Ariel, Universitatea de Arta Teatrala (toate având secţii în limbile română şi maghiară), Filarmonica de Stat, Ansamblul de Cântece şi Jocuri "Mureşul".

Teatrul din Târgu-Mureş, cunoscut ca unul dintre cele mai importante colective artistice din România, numără peste 60 de ani de existenţă. Din anul 1946, până în 1973 activitatea teatrului s-a desfăşurat în clădirea Palatului Culturii.
Actuala clădire a teatrului, dovadă a preţuirii de care se bucură arta în România, a fost inaugurată la 13 octombrie 1973. Proiectul a fost realizat de arhitectul Constantin Săvescu din Bucureşti, distins pentru această lucrare cu premiul Uniunii Arhitecţilor în anul 1973. Tapiseria din foaierul principal, de o inestimabilă valoare, a fost concepută de Aspasia Burduja, artistă plastică din Bucureşti.

Pentru bogata sa activitate, evidenţiată de-a lungul anilor în valoroase repertorii, în numeroase distincţii obţinute la diferite festivaluri de teatru şi nu în ultimul rând în succesul la public, în anul 1978 Teatrului de Stat Târgu-Mureş i s-a conferit prin Decret Prezidenţial, numele de Teatru Naţional.

Spune-ti parerea

Regenerare cod
Copyright © 2001-2021, iMedia Plus Group. Toate drepturile rezervate. Contact | Termeni si conditii