Cauta:
in

Teatrul Masca

Categorii: Teatre
Adresa: Bulevardul Uverturii 70-72, Bucuresti, Militari, Sector 6
Telefon: 021.430.50.69
Fax: 021.430.51.56
Web: http://www.masca.ro/site/

Descriere

Teatrul Masca, infiintat in 24 mai 1990, este singurul teatru de gest, pantomima si expresie corporala din Romania. Avand o trupa tanara de actori profesionisti, Teatrul Masca este condus de actorul si regizorul MIHAI MALAIMARE, doctor in teoria teatrului, absolvent al Universitatii de Arta Teatrala si Cinematografica Bucuresti sectiile actorie si regie de teatru, elev al lui Jean Lecoq, laureat a numeorse festivaluri, atat in tara, cat si peste hotare, deputat in Parlamentul Romaniei din anul 2000.

In cei 16 ani de la infiintare Teatrul Masca si-a capatat o reputatie prestigioasa atat in tara, cat si in multele turnee peste hotare Franta, Germania, Austria, Ungaria, Cehia, Slovacia, USA, Luxemburg, Belgia, Bulgaria, Danemarca, Turcia, Albania, Macedonia.

Teatrul Masca a fost prezent la Festivalul International de Teatru de la Cairo doi ani la rand in 1991 si 1992 cand a prezentat Clovnii, Medievale si Mantaua respectiv A murit moartea, mai! pentru care directorul trupei Mihai Malaimare a primit Premiul pentru cel mai bun actor.In perioada care a trecut de atunci Masca s-a dezvoltat in doua directii:

- prima este cea a teatrului de strada (unda paleta de spectacole pleaca de la Clovni, commedia dell arte, teatru medieval, marionete mari, living statues etc.) avand actori cu mijloce de expresie foarte diverse: clovnerie, jonglerie, instrumente, step, pantomima, living statues, manuire marionete mari de 2 m, dans, cantat live, acrobatie etc.

- a doua este cea a spectacolelor de interior cu scenariu elaborat, inspirat de mari autori (N.V.Gogol, G.G. Marquez, E. Briusov, J.L.Borjes) apropiindu-se mult ca stil de genul de teatru-dans, fara cuvinte sau cu un minim de dialog, actorul fiind pilonul central al spectacolelor, depozitarul unic al misterului teatral.

Premii:

-septembrie 1992 - Premiul pentru cel mai bun actor in rol principal (Mihai Malaimare, in piesa "A Murit Moartea, mai!") - Egipt -septembrie 2004 - Festivalul de teatru de la Plovdiv, Bulgaria - Premiul Special al Juriului pentru spectacolul "Intrusa" -octombrie 2004 - Festivalul de teatru de la Piatra Neamt - Marele premiu al festivalului pentru spectacolul "Intrusa"

Spune-ti parerea

Regenerare cod
Copyright © 2001-2021, iMedia Plus Group. Toate drepturile rezervate. Contact | Termeni si conditii