Cauta:
in

Muzeul National de Istorie

Categorii: Muzee & Galerii
Adresa: Calea Victoriei, nr.12, Bucuresti, Centrul vechi, Universitate, Sector 5, Centru, Sector 3
Telefon: (+40 21) 315 82 07
Fax: (+40 21) 311 33 56
Web: http://www.mnir.ro/ro/Default.aspx

Descriere

Muzeul National de Istorie a Romaniei este cel mai important muzeu al statului roman. Detine obiecte cu valoare istorica descoperite pe teritoriul actual al Romaniei din timpuri preistorice si pana in perioada contemporana.

Muzeul a fost infiintat in anul 1970, cu scopul de a ilustra evolutiile culturale inregistrate de-a lungul tuturor epocilor istorice in spatiul geografic al Romaniei de azi. Sediul sau este Palatul Postelor de pe Calea Victoriei.

Este cel mai important muzeu de istorie si arheologie din Romania, atat prin marime (suprafata desfasurata) cat si prin patrimoniu; este, de asemenea, unul dintre cei mai importanti actori ai arheologiei romanesti contemporane si lider al arheologiei preventive (notiune care se refera la sapaturile arheologice asociate unor investitii, pentru prevenirea distrugerii de patrimoniu istoric). Institutia are un site cuprinzator (mnir.ro), inclusiv o scurta fisa a istoriei proprii,descrierea structurii organizatorice (inclusiv scurte prezentari ale personalului de specialitate), pagini descriind evenimente, expozitii, etc.

Spune-ti parerea

Regenerare cod
Copyright © 2001-2020, iMedia Plus Group. Toate drepturile rezervate. Contact | Termeni si conditii