Cauta:
in

CMI Dr. Petrescu Alice

Categorii: Cabinete geriatrie
Adresa: Strada Valea Doftanei, nr. 113, Bucuresti, Ghencea, Sector 6
Telefon: 0740.304.249
Web: http://www.memogeriatrix.ro

Descriere

Incepand cu luna martie 2013, in cadrul Centrului Medical Brancusi, situat in mijlocul cartierului ANL Brancusi pe strada Valea Doftanei 113, functioneaza un nou cabinet medical de Geriatrie - Gerontologie, Dr. Petrescu Alice, Medic primar Geriatrie - Gerontologie, Medic Specialist Medicina de Familie (CV-ul detaliat aici).

Geriatria este specialitatea medicala care se adreseaza persoanelor varstnice (peste 60 - 65 ani), dar nu numai. Gerontologia este stiinta care se ocupa cu studiul procesului imbatranirii.

De ce Geriatrie?

Necesitatea unei specialitati medicale distincte pentru varstnici este motivata de numarul mare de particularitati pe care il prezinta patologia varstnicului – particularitati de manifestare clinica, de diagnostic si tratament. In plus, prin componenta sa profilactica, isi gaseste aplicabilitatea si la varste cuprinse intre 40 si 60 ani, interval in care se considera ca incepe sa se instaleze fenomenul imbatranirii si debuteaza insidios afectiunile cronice. Geriatria este, alaturi de neurologie si psihiatrie, una din specialitatile ce se ocupa cu diagnosticarea si tratamentul bolilor de memorie (demente in nomenclatorul medical).

Studiile demografice evidentiaza o crestere semnificativa a sperantei de viata si, ca urmare, o crestere a numarului varstnicilor (este de dorit a se folosi termenul de “varstnic” in locul celui de “batran” din cauza conotatiei peiorative a celui din urma). Odata cu cresterea varstei se mareste si incarcatura patologica – numarul afectiunilor unui individ, si in consecinta necesitatea asistentei medicale geriatrice.

Spune-ti parerea

Regenerare cod
Copyright © 2001-2021, iMedia Plus Group. Toate drepturile rezervate. Contact | Termeni si conditii