Cauta:
in

Casa de Cultura a Municipiului Arad

Categorii: Sali de spectacol
Adresa: Str. Gheorghe Lazar, nr. 1-3, 310126, Arad
Telefon: 40 257 211 918
Fax: 40 257 211 918
Web: http://www.culturaarad.ro/

Descriere

Pentru cei care nu au aflat, Casa de Cultura a Municipiului Arad este institutia aceea care functioneaza in Casa Hirshl, deasupra Cafenelei Literare, chiar in curtea Teatrului Vechi, adica pe strada Gheorghe Lazar 1-3, colt cu Bulevardul Revolutiei.

Pe parcursul timpului, Casa de Cultura a reusit sa devina, prin evenimentele artistice organizate, un element cheie in dezvoltarea gusturilor culturale ale aradenilor, un reper in promovarea culturii de calitate. Argumente pentru sustinerea acestei afirmatii sunt suficiente. Participarea la Festivalul de teatru de la Avignon, (mai exact microstagiunea aradeana de o luna, 50 de reprezentatii, a doua spectacole), si rezultatele obtinute (sustinere financiara din partea statului francez) este doar un exemplu.

Casa de Cultura reuseste, de cinci ani, prin organizarea Festivalului de Teatru de Camera si Undeground, sa adune, la Arad, cei mai importanti reprezentanti ai teatrului independent si a teatrului alternativ din tara si nu numai, fapt care umple paginile revistelor de specialitate (in 2007 invitat de onoare a festivalului Matei Visniec).

Spectacolele de teatru produse de institutia in cauza au darul de a le deschide privitorilor apetitul catre cultura si arta. Exista proiectul “Teatrul din Curte” si spectacole interculturale.

Cenaclul Uniunii Scriitorilor din Romania, filiala Arad, isi desfasoara activitatea sub egida Casei de Cultura a Municipiului de mai multi ani.

impreuna cu regizorul Radu Dinulescu, CCM organizeaza si coordoneaza un „Atelier de mascote si de papusi gigantice”.

in cadrul acestei institutii functioneaza Ansamblul “Zarandul”, orchestra de muzica populara ce colaboreaza cu solisti de marca ai genului si care a castigat numeroase premii la festivaluri in Franta, Suedia, Danemarca, Germania,Austria etc.

Corul de camera “Emil Montia”, condus de maestrul Gheorghe Fluieras are un palmares impresionant de premii nationale si internationale, iar repertoriul corului este aproape inepuizabil, de la Mozart, Orff, Monteverdi, Palestrina - la cantece populare romanesti si muzica bisericeasca.

Nu putem uita Festivalul de film documentar, serile de Cinemateca, Festivalul de Folk, Festivalul de Rock, Targul mesterilor populari, Festivalul Vinului etc.

Casa de Cultura a Municipiului este prezenta continuu in viata artistica aradeana, reusind sa nu faca rabat de la calitate si sa promoveze valoarea, orice forma artistica ar avea.

Spune-ti parerea

Regenerare cod
Copyright © 2001-2021, iMedia Plus Group. Toate drepturile rezervate. Contact | Termeni si conditii