Cauta:
in

Biblioteca Centrala Universitara

Categorii: Biblioteci
Adresa: Str. Boteanu, nr.1, Bucuresti, Universitate, Centru, Sector 1
Telefon: +4021 313.16.05; +4021 313.16.06
Fax: + 4021 312.01.08
Web: http://www.bcub.ro/

Descriere

Traditie si continuitate
Inaugurata la 14 martie 1895 ca Fundatie Regala, BCU „Carol I” confera o continuitate dinamica traditiilor culturale si educative care i-au marcat inceputurile.

invatamant, cercetare, cultura
in centrul universitar Bucuresti, BCU „Carol I”
- asigura baza documentara si de informatii necesare procesului de invatamant atat la nivelul aprofundarii studiului cat si al cercetarii;
- realizeaza valorificarea si comunicarea documentelor si surselor de informatii;
- faciliteaza accesul rapid la diverse categorii de surse, atat din colectiile proprii, cat si din cele externe;
- organizeaza un sistem complex de servicii pentru toate categoriile de utilizatori.

Colectii
intemeiate initial pe o orientare preponderent umanista, colectiile de documente ale BCU „Carol I” ofera astazi posibilitati de informare, studiu si cercetare in toate domeniile cunoasterii.
Procesul de dezvoltare a bazei de documente este subordonat cerintelor utilizatorilor specifici BCU „Carol I”, interesati de aprofundarea studiilor universitare si de cercetare stiintifica. Strategia achizitionarii de pe piata editoriala interna si internationala are in vedere criterii ferme de exigenta.

Infrastructura informatica
BCU „Carol I” este prima mare biblioteca universitara din Romania care a introdus un sistem informatic integrat. Dezvoltarea continua a performantelor infrastructurii informatice ofera beneficiarilor posibilitati de utilizare rapida si creativa a resurselor documentare.
Prin intermediul retelei INTERNET, BCU „Carol I” se integreaza in dinamica circuitului mondial al informatiei. Conectarea la baze de date nationale si internationale de nivel academic asigura sincronizarea cu tendintele contemporane ale cunoasterii, oferind utilizatorilor un potential remarcabil pentru studiu si cercetare.
Extinderea infrastructurii in tot mai multe biblioteci din cadrul retelei de 14 filiale configureaza treptat un sistem complex de utilizare a resurselor documentare in intregul ansamblu BCU „Carol I”

Reteaua de filiale
In cadrul Universitatii din Bucuresti, BCU „Carol I” este centrul coordonator al unei retele formate din 14 biblioteci de facultate ale caror colectii de documente sunt dedicate procesului didactic curent.

BCU „Carol I”, centru metodologic si de cercetare
- Promoveaza cercetarea in domeniul biblioteconomiei si stiintei informarii;
- Participa la activitati nationale si internationale de analiza si sinteza profesionala;
- Initiaza si dezvolta programe si actiuni de formare si educatie continua in domeniul bibliologiei si stiintei informarii.

Spune-ti parerea

Regenerare cod
Copyright © 2001-2020, iMedia Plus Group. Toate drepturile rezervate. Contact | Termeni si conditii